Cookiebeleid – Moghan Webshop

Deze Cookiebeleid is voor het laatst bijgewerkt op 30 april 2021 en is van toepassing op inwoners van de Europese Economische Ruimte.

Introductie

Op onze site, https://webshop.moghan.org (hierna: “de site”) wordt gebruikgemaakt van cookies enandere aanverwante technieken. (Hierna geldt dat alle technieken voor het gemak “cookies” wordengenoemd). Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld, worden cookies geplaatst. In hetonderstaande document informeren wij je over het gebruik van cookies op onze site.

Wat zijn cookies?

Wij maken op de website gebruik van Cookies. Cookies zijn kleine tekstbestandjes die bij het bezoeken van websites op je computer kunnen worden bewaard. In dit tekstbestand wordt informatie opgeslagen, zoals bijvoorbeeld je taalvoorkeur voor een website. Wanneer je de website later opnieuw bezoekt, wordt deze cookie opnieuw verstuurd naar de website. Op die manier herkent de website jouw browser en kan je taalvoorkeur worden onthouden. Zo hoef je niet telkens een taalkeuze te maken.

Waarom zijn cookies nuttig?

Cookies zijn er om de goede werking van een website te bevorderen, zoals aangehaald in het voorbeeld omtrent de taalkeuze. Een ander voorbeeld is: een winkelmandje dat je aankopen bijhoudt tijdens het online shoppen. Nog een voorbeeld is: bij het automatisch invullen/vervolledigen van gegevens in een formulier.

Welke cookies worden gebruikt en voor welke doeleinden?

Er worden op de website 3 soorten cookies gebruikt:

  1. cookies voor Technische of functionele doeleinden
  2. cookies voor Analytische doeleinden
  3. cookies voor Marketing/Tracking doeleinden
  4. Social media knoppen
  • Technische of functionele

Dit wil zeggen dat deze cookies noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van deze website. Deze cookies kan je niet weigeren als je onze website wil gebruiken.

CookienaamBeschrijvingLooptijd
wordpress_logged_in_{hash}na het inloggen wordt deze cookie ingesteld, de cookie toont aan dat je ingelogd bent en wie je bentper sessie
wp-settings-{time}-{UID}deze cookie wordt gebruikt om de weergave van de beheerinterface aan te passen, deze cookie wordt per user ingesteldper sessie
wfwaf-authcookiebepalen of de gebruiker is ingelogdper sessie
tk_aiom een uniek gebruikers-ID op te slaanper sessie
meer info op cookiedatabase

Deze cookies houden de informatie bij van je keuzes en voorkeuren op een website.

CookienaamBeschrijvingLooptijd
woocommerce_cart_hashHelpt te bepalen wanneer de inhoud / gegevens van de winkelwagen veranderen.per sessie
woocommerce_items_in_cartHelpt te bepalen wanneer de inhoud / gegevens van de winkelwagen veranderen.per sessie
wp_woocommerce_session_Bevat een unieke code voor elke klant, zodat deze voor elke klant weet waar hij de winkelwagengegevens in de database kan vinden.2 dagen
woocommerce_recently_viewedMaakt de widget Recent bekeken producten mogelijk.per sessie
store_notice[notice id]Hiermee kunnen klanten de winkelkennisgeving afwijzen.per sessie
  • Analytische cookies

Cookies die informatie verzamelen over het gedrag van websitebezoekers en de prestaties van de website. Aan de hand van de resultaten kan de website verbeterd worden en krijgen bezoekers een betere gebruikservaring.

  1. Wij (mogelijk) maken gebruik van Google Analytics: Via onze website wordt een cookie geplaatst van Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.De informatie die Google verzamelt, wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook en Google + stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

CookienaamBeschrijvingLooptijd
_gawordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden2 jaar
_gidwordt gebruikt om gebruikers te onderscheiden1 dag
_ga_<container-id>Wordt gebruikt om de sessiestatus te behouden.2 jaar
meer info op Google Analytics
  • Marketing/Tracking cookies

Marketing-/tracking cookies zijn cookies of enige andere vorm van lokale opslag, die worden gebruikt om gebruikersprofielen te maken om advertenties weer te geven of om de gebruiker op deze site of op verschillende sites te volgen voor vergelijkbare marketingdoeleinden

  • Social media knoppen

Op onze website zijn buttons opgenomen van Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp, Instagram enPinterest om webpagina’s te kunnen promoten (o.a. “liken”, “pinnen”) of delen (o.a. “tweeten”) opsociale netwerken zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp, Instagram en Pinterest. Dezebuttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp,Instagram en Pinterest zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Desocial media buttons kunnen ook bepaalde gegevens opslaan en verwerken, zodat er aan jougepersonaliseerde advertenties getoond kunnen worden.Lees de privacyverklaring van deze partijen door (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te wetenwat zij met je (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken. De informatie die zijverzamelen, wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Facebook, Twitter, LinkedIn, WhatsApp,Instagram en Pinterest zijn gevestigd in de Verenigde Staten.

Permanente vs tijdelijke cookies

Naast de soorten cookies hierboven maken we ook een onderscheid tussen permanente en sessie cookies.

  • Permanente cookies

Deze cookies worden op je computer bewaard voor een bepaalde tijd (afhankelijk van hoe dit ingesteld is), deze blijven ook staan nadat je je browser hebt afgesloten.

  • Tijdelijke cookies

Deze cookies worden verwijderd zodra je je browser afsluit. Ze gelden enkel voor de lopende sessie en worden ook sessie cookies genoemd.

Toestemming

Wanneer je onze site voor het eerst bezoekt, tonen wij een pop-up met uitleg over cookies. Zodra jeklikt op ‘Voorkeuren bewaren’, geef je ons toestemming om de categorieën cookies en plugins tegebruiken die je hebt geselecteerd in de pop-up en welke zijn omschreven in het Cookiebeleid. Jekunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, houd er dan wel rekening mee dat onzesite mogelijk niet meer optimaal werkt.

Je rechten met betrekking tot persoonsgegevens

Je hebt de volgende rechten met betrekking tot je persoonsgegevens:

  1. Je hebt het recht om te weten waarom je persoonsgegevens nodig zijn, wat ermee gebeurt en hoe lang deze worden bewaard.
  2. Recht op inzage: je kunt een verzoek indienen om inzage in de gegevens die we van je verwerken.
  3. Recht op rectificatie en aanvulling: je hebt het recht om je persoonlijke gegevens aan te vullen, te corrigeren, te verwijderen of te blokkeren wanneer je maar wilt.
  4. Als je ons toestemming geeft om je gegevens te verwerken, heb je het recht om die toestemming in te trekken en je persoonlijke gegevens te laten verwijderen.
  5. Recht op gegevens portabiliteit: je hebt het recht om al je persoonlijke gegevens op te vragen bij de verwerkingsverantwoordelijke en deze in zijn geheel over te dragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke.
  6. Recht op bezwaar: je kunt bezwaar maken tegen de verwerking van je gegevens. Wij komenhieraan tegemoet, tenzij er gegronde redenen voor verwerking zijn.

Om deze rechten uit te kunnen oefenen, kun je contact met ons opnemen. Zie hiervoor de contactinformatie onder aan deze Cookiebeleid. Heb je een klacht over hoe we met je gegevens omgaan, dan horen wij dit graag, maar je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder (de Autoriteit Persoonsgegevens).

Hoe kan ik de cookie-instellingen aanpassen en hoe verwijder ik deze?

Mocht u besluiten uw voorkeuren later tijdens uw browsesessie te wijzigen, dan kunt u hier op “uw toestemming voor cookies” klikken. Hierdoor wordt de toestemmingsverklaring opnieuw weergegeven, zodat u uw voorkeuren kunt wijzigen of uw toestemming volledig kunt intrekken.

Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Helpfunctie van jouw browser. Als je wil weten welke cookies op jouw toestel zijn geplaatst of als je deze ook wenst te verwijderen, dan kan je hiervoor een instelling in je browser gebruiken. Via de links hieronder vind je meer uitleg over hoe je dit moet doen.

FirefoxChromeSafariInternet Explorer

Contactinformatie

Moghan vzw – Webshop (webshop.moghan.org)

Vestigings- & bezoekadres van VZW:
Wijnstraat 17A
9600 Ronse
België

Tel : +32 489 090 774
Email : shop@moghan.org

Webshop Moghan Cookiebeleid (EU) 30 april 2021

Menu

Deel ons logo op uw website

Ontvang het laatste nieuws

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang meldingen over nieuwe artikelen