Cultuurcafé 3Magiërs - NieuwsInfoOver Moghan

3Magiërs (Moghan) – activiteiten 2020

Eerste Avondmaal

Gezellige maandelijkse table d’hôte met interculturele keuken. Een liefhebber-kok kookt voor een groep van ongeveer 15 mensen, om hen kennis te laten maken met de keuken van zijn of haar land. De kok wordt vergoed voor zijn prestatie. Iedereen eet samen rond één grote tafel.

Alzo schreef Zarathustra

Maandelijkse uitnodiging tot schrijven op zondagnamiddag. Gedurende anderhalf uur gaat de muziek uit en schrijven de aanwezigen samen in stilte. Schrijf jij liedjesteksten, dagboeken, liefdesbrieven, een bestseller, poëzie, blog- of Facebook-berichten, zakelijke teksten, menu’s of vertalingen? Wees welkom! Netwerken achteraf en je werk delen kan maar is absoluut niet verplicht.

Film, film, film!

Favoriete films delen met anderen is een bijzonder fijne manier om iets van je eigen interesses over te brengen. Er staan al twee reeksen van telkens drie films op het programma: één over “Lust en liefde” en één onder de noemer “Ode aan de verbeelding”.

De titels zijn: The shape of water (Guillermo del Toro, 2017), Tipping the Velvet (Sarah Waters, 1998), Professor Marston and the wonder women (Angela Robinson, 2017), Song of the sea (Tomm Moore, 2014), El laberinto del fauno (Guillermo del Toro, 2006),The Labyrinth (Jim Henson, 1986).

Toneel: monoloog over leven als vrouw in het huidige Iran

Mahnaz, een jonge, professionele actrice en zangeres die leeft in Teheran, komt naar België. Zij schreef een monoloog over het leven als vrouw in Iran.

Theater VTV stelt haar accomodatie ter beschikking om de monoloog op te voeren voor publiek, met vertaling uiteraard. Zij zal later zeker ook optreden als zangeres.

Reeks over de poëzie van Hafez

De gedichten van Hafez lenen zich perfect om meer te leren over de Perzische taal, geschiedenis en symbolen. Ideaal voor wie van poëzie en taal houdt of gewoon meer te weten wil komen over Iran en haar geschiedenis.

Nowrooz 2020

In Iran en heel wat andere landen wordt nieuwjaar gevierd rond 21 maart, meer bepaald op het moment van de lente-zonnewende. Dit is een zeer belangrijk feest in deze traditie. Na een fijne eerste editie in 2019, viert Moghan dit jaar Nowrooz in Cultuurcafé 3Magiërs, op vrijdag 20 maart. Met vertellingen en muziek.

Chelle 2020

In Iran en omringende landen wordt de langste nacht van het jaar uitbundig gevierd (ipv kerstmis), op 21 december, op het moment van de winter-zonnewende. Traditioneel komen families samen en lezen elkaar poëzie van Hafez voor rond het vuur…

Workshop over symbolen, mythen en verhalen uit de Iraanse traditie

De Iraanse traditie, die vele eeuwen oud is, kent heel wat prachtige mythen, verhalen en symbolen. Wie kennis maakt met deze rijkdom, ontdekt al snel dat er heel wat linken te leggen zijn met voor “ons” gekendere tradities en figuren. De herkomst ontdekken van “onze” feesten, figuren en mythen, leert dat “Oost” en “West” veel meer gelijkenissen  vertonen dan verschillen.

Mithra’s cirkel

Maandelijkse vrouwencirkel waar zusterschap centraal staat en een veilige omgeving gecreëerd wordt voor vrouwen om hun eigen verhaal of inzichten te delen. “Vrouwelijke wijsheid” staat centraal en allerlei voor vrouwen relevante thema’s kunnen aan bod komen.

Rouw- en Verliescafé

Cultuurcafé 3Magiërs zal minstens twee maal een “Rouw- en Verliescafé” verwelkomen. Dit is een plek waar mensen die rouwen om een dierbare die zij verloren zijn in een ongedwongen sfeer en in een begripvolle omgeving samen komen. De avond wordt voorafgegaan door een boeiende spreker over een thema ivm verlies, sterven, rouwen…

Try-out workshop omtrent sterven

Deze workshop werd reeds gegeven tijdens VrouwenFest 2019, maar werd ondertussen nog wat geperfectioneerd. In het café wordt hij gegeven voor een publiek van geïnteresseerden als try-out. In de toekomst zullen groepen, geïnteresseerden of verenigingen de workshop kunnen boeken.

Reveil 2020

Na een erg gesmaakte eerste editie op 1 november 2019, zal er op 1 november dit jaar  opnieuw een optreden plaatsvinden op het kerkhof, in het kader van Reveil Vlaanderen, in samenwerking met het stadsbestuur Ronse. Op die manier wordt de begraafplaats een warme plek waar verlies en rouw iets wordt dat collectief gedragen en beleefd wordt en daarom verbindend is.

Optreden Teike Vos en Marc Michaël De Smet

Op of rond 8 maart 2021 (internationale vrouwendag) zullen Teike en Marc een programma brengen van poëzie door vrouwen (en over thema’s die vrouwen aan het hart liggen). Cultuurcafé 3Magiërs krijgt de primeur!

www.moghan.org
info@moghan.org  –  info@3magiers.be
facebook.com/moghanlive  –  facebook.com/3magiers

Moghan Info

Moghan vzw (enk. Mogh) wil zich met haar leden en bezoekers verdiepen in de Arische/ Iraanse leer en meer bepaald de leer van Zoroaster, maar vrij, specifiek en transparant geïnterpreteerd door Moghan vzw. Mogh wil aloude (Arische/ Zoroastrische) kennis leren en ontdekken, gebruiken en verspreiden, gebaseerd op de verbondenheid tussen mens en natuur en de gelijkheid van alles en iedereen in de natuur...

Gerelateerd...

advertentie
Back to top button