ActiviteitenMediaRonse LeestVideosWorkshops

Ann Lepez: “Niemands meester, niemands knecht” (Johan Anthierens)

Ann werkt als ergotherapeut in het ziekenhuis, leest en schrijft graag poëzie en is fanatiek loper. Ze koos voor een fragment uit het boek “Niemands meester, niemand knecht” van Johan Anthierens. Het is een boek met een ruime selectie uit Anthierens’ colums, verhalen, artikels, interviews… en enkele nooit eerder gepubliceerde brieven en dagboekfragmenten.

In het fragment, uit het grotendeels autobiografisch boek, beschrijft de auteur een bezoek aan zijn vader in een woonzorgcentrum. Het stuk tekst is een dagboekfragment, met datum. De ik-persoon schrijft op een afstandelijke manier over het gebeuren, noemt zijn vader “hij” en zijn zussen “ de dochters”.

Het is die schrijfstijl die Ann net aanspreekt. Ook al wordt het hele gebeuren als vanop een afstand beschreven, en lijkt de auteur eerder een toevallige toeschouwer, toch spreekt er veel gevoel en tederheid voor de vader uit het fragment. Ann heeft bewondering voor iemand die op zo’n manier kan schrijven.

Ze waardeert ook sowieso de scherpe pen van Anthierens, die toch vooral bekend stond, ook in zijn journalistieke stukken, voor een bijtende stijl en het schoppen tegen heilige huisjes. 

Moghan Info

Moghan vzw (enk. Mogh) wil zich met haar leden en bezoekers verdiepen in de Arische/ Iraanse leer en meer bepaald de leer van Zoroaster, maar vrij, specifiek en transparant geïnterpreteerd door Moghan vzw. Mogh wil aloude (Arische/ Zoroastrische) kennis leren en ontdekken, gebruiken en verspreiden, gebaseerd op de verbondenheid tussen mens en natuur en de gelijkheid van alles en iedereen in de natuur...

Gerelateerd...

advertentie
Back to top button