ActiviteitenSamenlevenWorkshops

het Ronsisch brood – Moghan vzw in De Botaniek

Moghan vzw in De Botaniek in Ronse voor het project “het Ronsisch brood”.

Samen met een geïnteresseerde (en zeer gemotiveerde!) groep vrouwen maakten we “lavash لواش”, een typisch Iraans platbrood. We prepareerden het brood op twee wijzen: de heel eenvoudige versie met enkel bloem, zout en water en de andere versie met bloem, zout, water, gist en wat olie.

Wie zin had, hielp mee met het bakken in de pan. Op voorhand werden foto’s getoond van de traditionele steenovens waarin lavash traditioneel gebakken wordt, maar zo’n oven hadden we niet voorhanden.

Tenslotte volgde het degusteren met yoghurtdip met look, komkommer, zout, peper en citroensap en “paneer پنیر”, zoute kaas, gecombineerd met blaadjes verse munt. Een zeer gezellige en geslaagde namiddag! Met veel dank alle deelnemende vrouwen, aan Nazia, Annelies Backx en Marilène De Fruytier van Samenlevingsopbouw.

Moghan Info

Moghan vzw (enk. Mogh) wil zich met haar leden en bezoekers verdiepen in de Arische/ Iraanse leer en meer bepaald de leer van Zoroaster, maar vrij, specifiek en transparant geïnterpreteerd door Moghan vzw. Mogh wil aloude (Arische/ Zoroastrische) kennis leren en ontdekken, gebruiken en verspreiden, gebaseerd op de verbondenheid tussen mens en natuur en de gelijkheid van alles en iedereen in de natuur...

Gerelateerd...

advertentie
Back to top button