Reveil RonseRituelen

Reveil Ronse 2022 – Muziek en Verhalen op de begraafplaats

Op 1 november, de dag waarop we traditioneel onze doden herdenken, wordt begraafplaats Hogerlucht omgetoverd tot een warme plek van troost en herinnering.

Voor de derde maal organiseert Moghan vzw, in samenwerking met de stad Ronse, Reveil Ronse. Om 17 u kan je er komen luisteren naar de prachtige stem en gitaarmuziek van singer-songwriter Joachim Wannyn, die onder andere gekend is van het KleinKunstKollektief.

Ook vertelster Hilde Rogge is van de partij. Zij laat ons op haar eigenwijze manier genieten van twee verhalen over liefde en loslaten. Tijdens dit optreden maken we ook een bruggetje naar de Ronsenaars die we verloren en die op begraafplaats Hogerlucht rusten.

In de toekomst wil Moghan vzw steeds meer van deze verhalen ontsluiten. Leden van de Fotoclub Ronse fotografeerden voor deze gelegenheid over het thema rouw, verlies en herinnering. Tijdens het optreden kan je het resultaat bewonderen.

#Reveil#Ronse is een organisatie van Moghan vzw, in samenwerking met stad Ronse. Het ontsluiten van levensverhalen wordt ondersteund door Erfgoed Vlaamse Ardennen.

Met dank aan de Fotoclub Ronse

Moghan Info

Moghan vzw (enk. Mogh) wil zich met haar leden en bezoekers verdiepen in de Arische/ Iraanse leer en meer bepaald de leer van Zoroaster, maar vrij, specifiek en transparant geïnterpreteerd door Moghan vzw. Mogh wil aloude (Arische/ Zoroastrische) kennis leren en ontdekken, gebruiken en verspreiden, gebaseerd op de verbondenheid tussen mens en natuur en de gelijkheid van alles en iedereen in de natuur...
advertentie
Back to top button