ActiviteitenSamenlevenVideosWorkshops

We have the choice – 2020

Op zaterdag 17 oktober nodigen #Moghan vzw en #HuisvandeMens#Ronse de organisatie “We have the choice” uit om met ons een Cirkel te begeleiden. “We have the choice” is gegroeid uit eenburgerinitiatief met Kristin Verellen, die op 22 maart 2016 haar levenspartner Johan Van Steen verloor tijdens de aanslag in metrostation Maalbeek in Brussel.In een wereld waar verharding,polarisering en extreem geweld leiden tot verdeeldheid, onverdraagzaamheid en trauma, wil deze organisatie bouwen aan een cultuur van inclusief ontmoeten over de verschillen heen.

De Cirkels zijn een eigentijdse vorm van een oud ritueel om te vieren, herdenken, rouwen ofverdiepen. Een Cirkel creëert een nieuwe ruimte voor verbinding, potentieel en veerkracht.Een Cirkel, begeleid door minstens twee getrainde facilitators, biedt een kwalitatief moment waarin westil worden en met elkaar delen wat er leeft in ons in woorden, in stilte of op een andere manier.Een Cirkel duurt ongeveer anderhalf uur.

Het ritueel wordt geopend met een moment van verstilling, ondersteund door muziek. Dan is er de uitnodiging om rond een centrale vraag vanuit eigen ervaring te delen naar het midden van de Cirkel. Ieder spreekt zijn taal. De Cirkel is geen heen en weer gesprek. Nadat iemand deelt, is er telkens een moment van stilte. Er wordt gedeeld over wat onswezenlijk raakt als mens. Gewoon aanwezig zijn in stilte en luisteren is ook prima. De Cirkel wordt afgerond met een gebaar of woord en muziek.

Wij kozen de Cirkel te houden over het centrale thema: “Angst voor de toekomst”.Zaterdag 17 oktober, 15 u.

Plaats: tuin van het HuisvandeMens, Zuidstraat 13.Regenalternatief: Zolder Brouwerij Dekeyzer, Priestersstraat 13.

Er wordt rekening gehouden met de Coronamaatregelen.Deelnameprijs: 5 euro/ 2 euro (reductieprijs)Inschrijven noodzakelijk: mieke@moghan.org

www.wehavethechoice.com

Moghan Info

Moghan vzw (enk. Mogh) wil zich met haar leden en bezoekers verdiepen in de Arische/ Iraanse leer en meer bepaald de leer van Zoroaster, maar vrij, specifiek en transparant geïnterpreteerd door Moghan vzw. Mogh wil aloude (Arische/ Zoroastrische) kennis leren en ontdekken, gebruiken en verspreiden, gebaseerd op de verbondenheid tussen mens en natuur en de gelijkheid van alles en iedereen in de natuur...

Gerelateerd...

advertentie
Back to top button