Archief Evenementen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Samen CHELLE vieren - (de langste nacht van het jaar)

Samen CHELLE vieren - (de langste nacht van het jaar)

21 dec 2022, 19:30

3MagiërsWijnstraat 17Ronse,9600 Kaart

Op woensdag 21 december vieren volkeren over de hele wereld "de langste en donkerste nacht" van het jaar, in de oude Iraanse traditie "Chelle" genoemd. Daarna worden de nachten langzaam korter en keert het licht, de zon (en de hoop) terug! Traditioneel voor dit feest is het samen vieren, samen eten, poëzie lezen en rode vruchten eten (watermeloen en granaatappel).Dat is dan ook exact wat we in Cultuurcafé 3Magiërs zullen doen. Wij nodigen je uit voor een warme en originele Iraanse muziek van Nadiya Mehdizadeh.We trakteren jullie op een lekker Iraanse maal, Fesen-Joon meer bepaald. Dit is een gerecht op basis van rundsgehakt (of veggiegehakt op vraag), walnoten, wortel en granaatappelconcentraat, geserveerd met Basmati-rijst. Daarna is er een dessertje met koffie of thee, én watermeloen, natuurlijk! Het rood van de watermeloen en de granaatappel verwijst naar de warme kleur van de zon, die langzaamaan opnieuw dichter bij de aarde komt om ons te verwarmen.Op voorhand inschrijven en betalen is nodig. Je betaalt 20 euro voor de muziek, een hoofdgerecht, dessert en koffie of thee. Van harte welkom!

Start avond: 19u30.
... Lees verderLees minder

27 geïnteresseerd  ·  13 gaan
Kit & Caboodle: appalachian style street folk

Kit & Caboodle: appalachian style street folk

18 nov 2022, 20:00

3MagiërsWijnstraat 17Ronse,9600 Kaart

Kit & Caboodle is een nieuwe muzikale formatie die zelf haar stijl als volgt omschrijft: appalachian style street folk mixed with worldly influences and some fine outlaw.

Je kunt hen komen ontdekken en bewonderen in Cultuurcafé 3Magiërs.

Vrije bijdrage.

Enkele filmpjes als voorsmaakje zijn te vinden op hun Facebookpagina.

58 geïnteresseerd  ·  12 gaan
Reveil Ronse 2022 - Muziek en Verhalen op de begraafplaats

Reveil Ronse 2022 - Muziek en Verhalen op de begraafplaats

01 nov 2022, 17:00

begraafplaats Hogerlucht

Op 1 november, de dag waarop we traditioneel onze doden herdenken, wordt begraafplaats Hogerlucht omgetoverd tot een warme plek van troost en herinnering.

Voor de derde maal organiseert Moghan vzw, in samenwerking met de stad Ronse, Reveil Ronse. Om 17 u kan je er komen luisteren naar de prachtige stem en gitaarmuziek van singer-songwriter Joachim Wannyn, die onder andere gekend is van het KleinKunstKollektief.

Ook vertelster Hilde Rogge is van de partij. Zij laat ons op haar eigenwijze manier genieten van twee verhalen over liefde en loslaten. Tijdens dit optreden maken we ook een bruggetje naar de Ronsenaars die we verloren en die op begraafplaats Hogerlucht rusten.

In de toekomst wil Moghan vzw steeds meer van deze verhalen ontsluiten. Leden van de Fotoclub Ronse fotografeerden voor deze gelegenheid over het thema rouw, verlies en herinnering. Tijdens het optreden kan je het resultaat bewonderen.

#Reveil #Ronse is een organisatie van Moghan vzw, in samenwerking met stad Ronse. Het ontsluiten van levensverhalen wordt ondersteund door Erfgoed Vlaamse Ardennen.

Met dank aan de Fotoclub Ronse
... Lees verderLees minder

57 geïnteresseerd  ·  12 gaan
Het Eerste Avondmaal (Table d'hôte) - Turkse smaken

Het Eerste Avondmaal (Table d'hôte) - Turkse smaken

28 okt 2022, 19:30

3MagiërsWijnstraat 17Ronse,9600 Kaart

KENNISMAKING MET VERSCHILLENDE CULTUREN
Table d'hôte met “Turkse smaken”
Vooraf inschrijven en betalen (20 euro) in het café of overschrijven op BE55000451180544

17 geïnteresseerd  ·  7 gaan
NO Pareto - live music

NO Pareto - live music

21 okt 2022, 20:00

3MagiërsWijnstraat 17Ronse,9600 Kaart

Waan je met NO Pareto ergens in het zonnige New Orleans. Op de hoek van de straat weerklinken plots fijne muziekjes, van toen de jazz begon.

Uiteraard zijn we ondertussen in de 21ste eeuw beland, dus het mag soms wel ietsje moderner klinken. Maar de sfeer, de gezelligheid, het swingende ...

kortom wat New Orleans, New Orleans maakt, staat nog steeds als een paal boven water. Dans, zing, klap, wiebel, ... mee met deze 5-koppige bende prachtmuzikanten.

Muzikanten/Musicians
Jan D’Haene - cornet
Gert Malfliet - drums
Loes Minnebo - trombone
Xavier Saget - sax/clarinet
Gregory Van Seghbroeck - sousaphone

vrijdag 21 oktober om 20u
inkom € 8
... Lees verderLees minder

48 geïnteresseerd  ·  10 gaan
Laad meer

Back to top button